Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині фіксують позитивну динаміку сплати податків до держбюджету

, опубліковано 17 березня 2023 о 16:49

Упродовж січня – лютого 2023 року на Волині до загального фонду держбюджету сплачено 965,5 мільйона гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС в області. 

Таким чином, платники податків Волині спрямували до загального фонду держбюджету на 104 мільйони гривень податкових платежів більше аналогічного періоду торік. 

Ріст надходжень до держбюджету на 12,1 відсотка у Головному управлінні ДПС у Волинській області пояснюють успішною адаптацією бізнесу до здійснення діяльності в умовах воєнного стану,  якісним адмініструванням з боку ДПС та налагодженим діалогом з представниками реального сектору економіки.

«Позитивні показники сплати податків у перші місяці нового фінансового року дозволяють очікувати стабільні податкові надходження у подальшому, оскільки свідчать про відновлення ділової активності, налагодження втрачених через війну господарських відносин і загалом прагнення бізнесу працювати у правовому полі.  Саме ці моменти дозволяють прогнозувати стабільне наповнення бюджету та, відповідно, фінансування заходів оборонного характеру державою. Поза усяким сумнівом, саме сумління наших платників податків у виконання податкових зобов’язань – фінансова основа для успішної протидії загарбнику», –  коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що зі свого  боку податкова служба пропонує  представникам реального сектору економіки  якісний податковий супровід, зокрема,  шляхом дистанційної взаємодії для спілкування і звітування.

  Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів та строки подання звітності,  інформацію щодо сплати податків і податковий борг можна дізнатися через Електронний кабінет та сервіс «InfoTAX».