Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За два місяці запоріжці сплатили понад сто мільйонів гривень військового збору

, опубліковано 17 березня 2023 о 16:53

У січні – лютому платники податків регіону спрямували до державного бюджету 101 мільйон 300 тисяч гривень військового збору.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, лише за останній місяць запоріжці направили до бюджету майже 54 мільйони.

Нагадаємо, 30 березня – останній день сплати за лютий 2023 року податковим агентом військового збору, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується платнику податку.

Також зазначимо, що волонтери мають пільги з податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Так, відповідно до підпунктів 165.1.64 та 165.1.65 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізичної особи – волонтера не включаються:

– кошти або вартість майна (послуг), що надаються фізичній особі – волонтеру, з якою укладено договір про провадження волонтерської діяльності, в частині витрат неприбуткової організації, що залучає до своєї діяльності волонтерів, на проведення медичного огляду та вакцинації волонтера, інших лікувально-профілактичних заходів, безпосередньо пов'язаних з наданням волонтерської допомоги такою особою відповідно до Закону України від 19 квітня 2011 року № 3236-VI "Про волонтерську діяльність";

– відшкодування неприбутковою організацією особі – волонтеру, з якою укладено договір про провадження волонтерської діяльності, документально підтверджених витрат, пов'язаних з наданням волонтерської допомоги, у розмірі та відповідно до переліку, що передбачені статтею 11 Закону № 3236.