Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Полтавщини спрямували до державного бюджету понад 7 млрд гривень

, опубліковано 22 березня 2023 о 16:13

За інформацією начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Андрія Якименка, за два місяці 2023 року платниками Полтавщини до бюджетів усіх рівнів мобілізовано 7 млрд 486,2 млн гривень. До державного бюджету за січень – лютий поточного року мобілізовано платежів у сумі 4 млрд 787,0 млн грн, у тому числі до загального фонду державного бюджету збір склав 4 млрд 779,2 млн гривень. 

Традиційно основними бюджетоформуючими платежами є: податок та збір на доходи фізичних осіб – 621,9 млн грн, у тому числі військовий збір – 152,7 млн грн; податок на прибуток – 146 млн грн; ПДВ із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) – 960,7 млн грн; рентна плата за користування надрами –3 млрд 11,7 млн грн та екологічний податок – 25,7 млн гривень.

Порівняно з відповідним періодом 2022 року приріст надходжень спостерігається: з податку та збору на доходи фізичних осіб – на 11,2 відс. (+62,5 млн грн), у тому числі з військового збору на 11,1 відс. (+15,2 млн грн).

Висловлюємо подяку нашим платникам, які забезпечують надходження до державного бюджету в умовах воєнного стану та консолідують зусилля у наближенні нас до перемоги.

Достовірні та цікаві новини про податкову службу в області, а також роз’яснення щодо податкового законодавства розміщуються на субсайті  ГУ ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС https://poltava.tax.gov.ua/ та офіційній сторінці Facebook https://www.facebook.com/tax.poltava. Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти доступна за посиланням: poltava.ikc@tax.gov.ua.