Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року відвідувачі Центрів обслуговування платників Вінниччини отримали 60,7 тис. адмінпослуг

, опубліковано 24 травня 2023 о 09:12

Управління податкових сервісів ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що наразі у регіоні при державних податкових інспекціях функціонує 24 центри обслуговування платників. 

Протягом січня – квітня 2023 року платники податків та громадяни Вінниччини, які були відвідувачам центрів, отримали  60,7 тис. адміністративних послуг.

Найбільше громадяни звертались за отриманням адміністративної послуги з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Всього у січні – квітні 2023 року надано 23,5 тис. таких послуг.

Запитуваними також є послуги з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків та надання витягу з реєстру платників єдиного податку. Цих послуг у січні – квітні 2023 року надано 8,8 тис. та 8 тис. відповідно.

Зауважимо, що для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку, в якій  зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адміністративну послугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання. Так, зокрема, з інформаційної картки платники можуть дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо.