Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку поточного року платники податків області сплатили 706,9 млн грн військового збору

, опубліковано 06 червня 2023 о 10:04

«Платники податків регіону підтримують Збройні Сили України, сумлінно сплачуючи військовий збір. Так, протягом січня – травня 2023 року з доходів платників податків Одещини до державного бюджету сплачено 706,9 млн грн військового збору. Це на 221 млн грн, або на 45,5 відс. перевищує показники періоду минулого року», – повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван. 

 При цьому у травні надходження військового збору склали 153,7 млн гривень.

Нагадуємо, платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і іноземні доходи, фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. 

Ставка збору становить 1,5 відсотка від суми доходів, що підлягають оподаткуванню. Це, зокрема, заробітна плата, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, а також пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати, іноземні доходи тощо. 

Як зазначив Руслан Хван, сплата військового збору – це внесок кожного громадянина України для підтримки обороноздатності нашої армії та встановлення миру в країні.