Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Постанова КМ України від 15.03.2024 № 288 "Про внесення змін до Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями"

, опубліковано 20 березня 2024 о 16:08

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 15 березня 2024 р.                                                     № 288

 

Про внесення змін до Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями

 

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2011 р. N 138 (Офіційний вісник України, 2011 р., N 14, ст. 576), такі зміни:

в абзаці першому пункту 2 слова "для сплати податку на прибуток підприємств" замінити словами "Податковим кодексом України";

пункт 3 викласти в такій редакції:

"3. Частина чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету, визначається державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями відповідно до форми розрахунку, затвердженої Мінфіном.

Такий розрахунок разом з фінансовою звітністю, складеною відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку, подається державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями до контролюючих органів у строк, передбачений Податковим кодексом України.".

 

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ